Får du nok fisk?

Vi ved godt, at vi burde spise mere fisk, men hvad gør man, når børnene nægter at indtage fisk? Prøv vores lakseretter som (næsten) alle elsker!

Laks og grøntsager i ovn (4 personer – 20-40 minutter)

Ingredienser:

  • 600 g laksefilet, uden skind og benshutterstock_277855451
  • 1 rødløg
  • 1 rød peber
  • 0,5 porre
  • 1 gulerod
  • 0,5 squash
  • 8 cherrytomater
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 knivspids timian
  • 1 knivspids oregano
  • salt og peber
  • alufolie

Fremgangsmåde:

  • Forvarm ovnen til 200°C.
  • Skær laksen i portionsstykker.
  • Skær løget i kvarte, peberfrugten i tern, og porre, gulerod og squash i skiver.
  • Bland olivenolie, timian, oregano og grøntsager i en skål og kom blandingen i et
 ovnfast fad.
  • Dryp et par skefulde vand hen over grøntsagerne, og læg laksestykkerne hen over.
  • Drys med salt og peber, og dæk fadet til med alufolie.
  • Bages i ovnen i ca. 35 minutter.

Serveres med en klat mager creme fraiche.

Tip! Grøntsager og krydderier kan varieres i det uendelige. Prøv for eksempel at tilsætte sød chilisauce, sojasauce eller citronsaft for at give fisken en ny og spændende smag.

Giv retten et sjovt navn, f.eks Ninja laks eller prinsessefisk, så bliver sund mad straks meget mere spændende for de mindste.

Laks i tacoskaller (4 personer – 20 minutter)

Ingredienser:

  • 400 g laksefilet, uden skind og ben
  • 2 spsk. rapsolie
  • 1 tsk. tacokrydderi
  • 2 spsk. frisk koriander

Krydret dip:shutterstock_160005845

  • 2 dl let creme fraiche
  • 2 dl mayonnaise
  • ½ tsk. sennep
  • ½ tsk. citronsaft
  • ½ tsk. tacokrydderi
  • 2 tsk. sukker
  • salt og peber

Tilbehør:

  • 8 tacoskaller
  • 50 g revet ost
  • blandet salat

Fremgangsmåde:

  1. Skær laksen i tynde skiver, og steg dem i rapsolie i ca. 1 minut på hver side.
  2. Læg laksestykkerne til side, og drys dem med tacokrydderi og hakket koriander
  3. Bland alle ingredienserne og smag til med salt og peber.
  4. Tilsæt mere tacokrydderi, hvis du vil have en kraftigere smag.
  5. Opvarm tacoskallerne ifølge anvisningerne på pakken.
  6. Kom revet ost, salat og dip i skåle til servering.
  7. Fyld tacoskallerne med revet ost, salat og krydret dip, og læg de stegte laksestykker øverst.

Tip! Da tacokrydderiet indeholder salt, er det ikke nødvendigt at komme ekstra salt på laksen. Kan også laves med en anden type fisk.

Hjemmelavet nigiri sushi med laks (4 personer – 45 minutter)

Ingredienser:

  • 250 g laksshutterstock_297786917
  • 800 g ris til sushi
  • 1 dl risvineddike
  • 3 tsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • Wasabi
  • Syltet ingefær
  • Soyasauce

Fremgangsmåde:

  1. Kog risene ifølge anvisningen på pakken. Bland risvineddike, salt og sukker i en skål og rør grundigt, til alt er opløst. Hæld langsomt væsken over risene og rør forsigtigt. Risene skal være klistrede.
  2. Med en skarp kniv skæres 2-3 mm tynde skiver laks. Stryg lidt wasabi på hver skive med en finger.
  3. Gør hænderne fugtige, og læg en skive laks i din venstre hånd. Tag en passende mængde ris op med højre hånd og knug den til en oval riskugle. Læg riskuglen på fisken.
  4. Tryk forsigtigt midt på riskuglen med venstre tommelfinger. Tryk siderne lige med højre tommel- og pegefinger. Tryk til sidst med to fingre oven på sushi-stykket, så det bliver kompakt.
  5. Vend nigiri sushi-stykket, så fisken vender opad, og tryk med to fingre hen over fisken.Tryk siderne lige med to fingre, og server.

Tip! Det påvirker som regel børns appetit negativt, når man forlanger, at de skal spise noget, de ikke kan lide. I stedet kan du bede dem om at tage en lille smagsprøve! Gør det hver gang, du serverer en ret. Pludselig kan de lide det!