MSC og Møllers – Samfundsansvar

Møllers Tran, som i dag sælges i mere end 20 lande, vil nu bruge den blå MSC-fisk som en garanti for bæredygtighed og sporbarhed. I løbet af 2019 vil mere end 5 millioner MSC-mærkede tranflasker sendes ud til forbrugere verden over.

Marine Stewardship Council (MSC) spiller en central rolle i arbejdet med at fremme en bæredygtig fiskepraksis. Overfiskeri er en stor global udfordring, og vi har en stærk tro på de positive ændringer, som sker i regi af MSC-programmet.

På denne side kan du læse mere om Møllers og MSC’s samarbejde, og hvorfor dette er så vigtigt i forhold til at bevare livet i havet.

Hvad er MSC, og hvorfor ønsker vi at samarbejde med dem?

Marine Stewardship Council (MSC) er en international non-profit-organisation. Organisationens vision er, at verdenshavene skal summe af liv, og at kilden til fødevarer fra havet skal sikres for vores tid og de kommende generationer. Det blå MSC-mærke og MSC-certificeringsprogrammet anerkender og belønner bæredygtigt fiskeri og bidrager til at skabe et mere bæredygtigt marked for fødevarer fra havet.

Det blå MSC-mærke på Møllers Tran-flaskerne er et bevis på, at råvaren kommer fra et vildtfanget fiskeri, som er uafhængigt certificeret efter MSC’s videnskabsbaserede standard for bæredygtigt fiskeri. Derudover betyder det også, at råvarerne kan spores tilbage til en bæredygtig kilde.

En global markedsundersøgelse udført af GlobeScan i 2018 viser, at sundhedsbevidste forbrugere i stigende grad ønsker bæredygtige fødevarer fra havet. Respondenterne søger information om bæredygtigt fiskeri og fødevarer fra havet på produktemballagen, og 72% af dem, som kender til MSC-mærket, har stor tillid til MSC.

For mere information om MSC, besøg msc.org.

MSC-certificeret norsk torsk

Som du kan læse mere om i Møllers historie, har det sagnomspundne Lofoten-fiskeri været rygraden i regionens eksistens flere tusinde år. Den “vandrende” torsk migrerer hundredvis af kilometer mod nord i Barentshavet, fra Polarisen til farvandet omkring Lofoten og Vesterålen. Siden 1854 har man udvundet Møllers Tran af torskelever. Tran og torskelever er et biprodukt fra torsken, og det bidrager til, at hele fisken bliver brugt.

Norske fiskerier benyttes som målestok for bæredygtigt fiskeri, og fiskerne har taget ved lære af fortidens udfordringer. I 1980’erne fik overfiskeri i Barentshavet torskeaktierne til at falde. Fiskeindustrien og lokalsamfundet er dog kommet sig gennem en forsvarlig fiskeforvaltning. Torsken blev først certificeret i 2010 og siden revurderet i 2015. Det betyder, at alle de 28 indikatorer, som er fastsat i MSC’s standard for bæredygtig fiskeri, opfyldes.

Hvad betyder dette for Møllers?

Møllers kan nu stolt fremvise det blå MSC-mærke på alle tranflaskerne verden over. Vi er glade for at kunne fremme en bæredygtig fiskeripraksis og ikke mindst vise vores bevidste forbrugere, at Møllers Tran er et bæredygtig valg – godt for havet og godt for dig!