Imponer gæsterne med superfedt i køkkenet

Hvad med at erstatte noget af fedtstoffet med fiskeolie, næste gang du skal lave gourmetmiddag. Nej - det er ikke en spøg! Her kommer opskrifterne på fire lækre retter - helt uden smag af levertran!
osv-025
Odd Ivar Solvold, kokk

Brug superfedt i din madlavning

Levertran i madlavningen er en genial genvej til at spise lidt sundere. Odd Ivar Solvold er kok, og han forklarer, hvordan du kan snige lidt ekstra sund fiskeolie ind i aftensmaden:

– Det er bedst at kombinere fiskeolie med syrlige ting, for eksempel en frisk tomatsauce eller en vinaigrettedressing. Undgå fløde, det fremhæver smagen af fiskeolie.

Man kan reducere brugen af madlavningsolie ved at blande det med lidt fiskeolie. Han anbefaler at kombinere fiskeolien med en rapsolie af god kvalitet.

– Men jeg foretrækker bare at tilføje lidt fiskeolie i stedet, forklarer kokken.

Hans bedste tip er at bruge fiskeolie i vinaigrettedressing, hvor løg indgår. Løgene mildner oliesmagen, så den integreres bedre.

Læs også: 5 tips til at camouflere fiskeoliesmagen

Solvolds lunefulde kartofler

– Perfekt tilbehør til grillmad!

Ingredienser:shutterstock_244893124

  • Nye kartofler
  • Smør
  • Skalotteløg
  • Persille
  • Møller’s Tran

Fremgangsmåde:

  1. Kog kartoflerne
  2. Smelt smørret, og tilsæt hakket skalotteløg og persille sammen med lidt fiskeolie
  3. Vend de varme kartofler i blandingen.

Honning- og limemarineret ørred med koriander og myntepesto

Ingredienser:

  • 1,9 kg ørredfilet
  • Olie eller smør til stegningshutterstock_346751612
  • Græsk yoghurt

Til marinaden:

  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. limesaft
  • 1 tsk. revet ingefær
  • ½ tsk. havsalt
  • ½ tsk. friskkværnet sort peber

Til pestoen:

  • 5 dl frisk koriander
  • 1 dl mynteblade
  • 0,5 dl ristede, hakkede mandler
  • 2 tsk. revet ingefær
  • 1 tsk. limesaft
  • ½ hakket jalapeno eller chili uden kerner
  • 1 tsk. honning
  • ¾ tsk. hakket hvidløg
  • ¾ tsk. havsalt
  • 4 tsk. Møller’s Tran med citronsmag
  • 0,5 dl ekstra jomfru olivenolie

Fremgangsmåde:

    1. Til marinaden kommes alle ingredienser i en stor plastikpose, gerne en der kan lukkes tæt.
    2. Skyl fisken under koldt vand. Dup vandet af med køkkenrulle, og læg
      fisken i plastikposen.
    3. Luk posen eller bind den til, og gnid marinaden godt ind i fisken, så den er godt fordelt. Lad fisken marinere i køleskab i ½-2 timer
    4. Bland alle ingredienser til pestoen i en foodprocessor, undtaget fiskeolie og olivenolie. Hak dem fint.
    5. Tilsæt fiskeolie og olivenolie i en tynd stråle, mens foodprocessoren kører, så pestoen
      får en tyk og cremet konsistens. Lad den hvile ved stuetemperatur i 30 minutter.
    6. Læg ørredfileterne i et smurt ovnfast fad, og hæld marinaden over. Bages midt i ovnen ved 200°C i 15-20 minutter.
    7. Server med koriander- og myntepesto og gerne en skefuld græsk yoghurt.

Tip! Du kan også grille fisken i stedet for at bage den i ovnen.

Superhurtig og supersund guacamole

Ingredienser:

  • 4 dl avocado i skivershutterstock_256536637
  • 1 dl snittede cherrytomater
  • 0,7 dl hakket rødløg
  • 0,5 dl frisk hakket koriander
  • 2 spsk limesaft
  • 2 tsk Møllers Tran med citronsmag
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:

  1. Kom alle ingredienser i en mellemstor skål, og rør det hele sammen.
  2. Smag til med salt og peber. Server.

Nudler med honning-, ingefær- og peanutsauce

Ingredienser:

  • 200 gram nudlershutterstock_109987664
  • 5 dl broccoli i små buketter
  • 1 lille rød peberfrugt, fint snittet
  • 1 dl forårsløg i fine skiver
  • 1 dl hakkede peanuts
  • 0,5 dl hakket koriander
  • 0,8 dl sojasauce
  • 2 spsk. sesamolie
  • 4 tsk. Møller’s Tran med citronsmag
  • 2 spsk. peanut butter
  • 1 spsk. revet ingefær
  • 1 spsk. risvineddike
  • 2 spsk. honning
  • 2 hakkede fed hvidløg
  • 1-2 tsk. chiliflager

Fremgangsmåde:

  1. Kog nudlerne ifølge anvisningen på pakken. Hæld vandet fra, og kom dem op i en stor skål
  2. Tilsæt broccoli, peber, forårsløg, halvdelen af peanuts og halvdelen af koriander.
  3. Pisk sojasauce, sesamfrøolie, levertran, peanut butter, ingefær, vineddike, honning, hvidløg og paprika sammen.
  4. Hæld blandingen over nudlerne, og brug de resterende peanuts og koriander
    til pynt. Serveres varmt eller koldt.