• Hvordan affaldssorterer jeg mine tomme Møllers Tran-produkter

  Affaldssorteringsguide:

  Affaldssorteringsguide – Hvordan sorterer jeg tom emballage? Se vores guide til hvordan du bedst kan affaldssorterer dine tomme Møllers Tran-produkter.

  Møllers Flydende tran alle varianter:

  Trankapsler:

  Flaske: Glas – Hætte: Restaffald

  Hele dåsen: Plast

   

  Restaffald

 • Er det korrekt, at man kun behøver at tage tran i måneder med ”r”?

  Nej. Det er en gammel tommelfingerregel der siger, at der i vintermånederne er det største behov for D-vitamin. Men tran indeholder også andre næringsstoffer, der er vigtige at få hele året. Om sommeren kan tran være godt for huden og kan desuden holde sommerforkølelsen på afstand.

 • Hvordan får man tranpletter og tranlugt væk fra tekstiler?

  Prøv med lidt vaskemiddel direkte på pletten og lad det virke i ca. 30 minutter. Skyl så tøjet godt og vask på almindelig måde efter anvisning. Hæng gerne tøjet ud til luftning.

 • Hvor længe kan en tranflaske være åben før den begynder at blive gammel?

  Møller’s Tran er et rent naturprodukt uden nogen former for konserveringsmidler. En åben flaske kan opbevares maks. tre måneder i køleskab før den bør skiftes ud med en ny.

 • Hvor meget er 5 ml. tran?

  Som regel er en teske meget passende i forhold til at få 5 ml.

 • Har Møller's produkterne dokumenteret effekt?

  Ja. Fedtsyrerne DHA og EPA, som er de vigtigste ingredienser i Møller’s, er blandt de bedst dokumenterede næringsstoffer i verden.

 • Hvilke krav er der i forhold til harskning?

  Vi har et selvpålagt krav om, at oksideringsniveauet på fiskeolien som bruges i vores produkter er betydelig strengere end den nuværende standard. Derudover har vi et selvpålagt krav om oksideringsniveauet på tranen, som ligeledes er betydelig strengere end de norske krav og EU-krav.

 • Kan fisk/skaldyrallergikere bruge Møller's produkter?

  Tranen i vores Møller’s produkter består af rent fedt fra torskelever. Allergi over for fisk skyldes, at man reagerer på et protein (allergen) i fiskemusklen. Nuværende analysemetoder har ikke kunne afsløre spor af protein i tranen, og vi anser det som usandsynligt, at produktet vil udløse en allergisk reaktion. Hvis du er hyper allergisk over for fisk, bør du snakke med din læge, og eventuelt også prøve produktet hos lægen.

 • Findes der soja eller gluten i Møller's produkter?

  Ingen af vores Møller’s Tran indeholder soja eller gluten.

 • Kan man være sikker på, at Møller's produkter er rene og fri for forurening og tungmetaller?

  Ja, vi kan garantere, at alle vores produkter er rene og af den bedste kvalitet. Vores produkter er helt sikre at bruge for både børn og voksne. Vi tager alle forholdsregler for at forhindre, at uønskede stoffer som kan findes i fisk, ikke havner i vores produkter. Al olie vi benytter renses grundigt i flere trin og kontrolleres i op til 8 gange gennem processen. Faktisk er Møller’s egne regler til produkternes renhed meget strengere end myndighedernes krav. Ved at bruge råvarer fra rene havområder, såsom torsk fra Lofoten, undgår vi også, at der findes uønskede stoffer i det hele taget.

  Totox tal oktober 2020:

  Møllers Tran – Totox: 4,9

 • Kan gravide og ammende benytte Møller's produkter?

  For netop denne gruppe er det især vigtigt med tilskud af omega-3 fedtsyrer og D-vitamin, som findes i Møller’s Tran. Sundhedsmyndighederne anbefaler tran til gravide for at sikre tilstrækkelig tilførsel af D-vitamin og Omega-3. D-vitamin er nødvendig for optagelsen af calcium, som sørger for optimal udvikling af fosterets skelet. Møller’s Tran er også rig på omega-3-fedtsyren DHA, som er vigtig for udvikling af hjerne- og synsfunktionen.

 • Skal man indtage Møller's produkter med mad?

  Der findes ingen regler for, at man skal indtage Møller’s produkter med mad. Det varierer fra person til person hvad man synes er bedst. Mange synes, at det er bedst at tage produkterne sammen med frokosten eller aftensmaden fremfor på tom mave.

 • Er det farligt at tage mere end den anbefalede dagsdosis?

  Man bør altid følge de anbefalinger om dosering, der står på produktet, medmindre andet er aftalt i samråd med lægen. Det er især de fedtopløselige vitaminer A, D og E, som man skal passe på, at man ikke får for meget af. Hvis man en sjælden gang indtager mere end den anbefalede dagsdosis, vil det normalt være helt ufarligt. Eventuelle negative virkninger vil først forekomme ved overdosering over længere tid.