möllers, hjernetræning

Hjernetræning: Hvad er det egentlig?

Der er mange måder, hvorpå du kan træne din hjerne, men hvordan forbedrer hjernegymnastik hjernens funktion? Og hvordan træner du din hjerne?

Der er mange måder, hvorpå du kan træne din hjerne, men hvordan forbedrer hjernegymnastik hjernens funktion? Og hvordan træner du din hjerne?

Hvad er hjernetræning?

Hjernetræning er noget som alle bør gøre for at vedligeholde og forbedre hjernens funktioner. Ligesom ved normal/daglig træning, er dette noget som kan opretholdes – men det behøver ikke at være kedeligt, da der findes utallige øvelser, spil og opgaver man kan vælge imellem.

Hjernen er spektakulær og den er utrolig god til at tilpasse sig de udfordringer vi giver den, og jo mere stimuli vi giver den, jo bedre bliver den til at tænke og løse de situationer vi mennesker kommer ud for/oplever.

Forbedr hjernefunktionen – derfor bør du træne hjernen

Der er mange gode grunde til, hvorfor du bør træne din hjerne, men her kommer tre ekstra gode grunde:

  1. Det øger den mentale kapacitet. Hvis du udfører din vægttræning efter hensigten, vil bindevævet i dine muskler blive forstærket, hvilket gør dine muskler stærkere. Det samme sker i din hjerne, hvis du træner den ordentligt; du forbedrer bindevævet mellem neuronerne i din hjerne for at hjælpe dem med at arbejde både bedre og hurtigere.

Dette fænomen, kaldet neuroplasticitet, er hjernens unikke måde til at udvide dens kapacitet på. Ved at udfordre din hjerne med veldesignede øvelser kan du rent faktisk forbedre og vedligeholde neuroplasticiteten for at overvinde det naturlige fald i den kognitive funktion, der opstår naturligt ved aldring.

  1. Det kan forbedre din hukommelse. At udfordre din hjerne til at lære nye ting tvinger den til at arbejde hårdere, og samtidig øger du hukommelseskapaciteten.

En undersøgelse fra 2006 udført blandt Londons taxachauffører viste, at denne gruppe havde en større hippocampus (den del af hjernen, der er ansvarlig for at skabe og opnå adgang til minder) end Londons buschauffører. Teorien er, at taxachaufførerne løbende bliver udfordret til at navigere rundt på tusindvis af gader og landemærker, alt efter kundens ønsker, mens buschaufførerne følger en given rute. Som et resultat af denne konstante stimulering vokser taxachaufførernes hippocampus og hukommelseskapacitet.

  1. Det kan hjælpe med at udskyde den kognitive tilbagegang. Selvom der er meget lidt, vi kan gøre for faktisk at forhindre dette, kan en deltagelse i stimulerende aktiviteter hjælpe med at forsinke de begyndende symptomer.

Sådan træner du din hjerne

Ligesom der er mange øvelser for styrke, fitness og cardio, er der ingen mangel på programmer, der hævder, at de kan træne din hjerne til at forbedre den kognitive funktion. Det vigtige er ikke kun at finde ud af, hvad der fungerer, men også hvad der fungerer bedst for dig, så du når dine specifikke mål. Her er nogle eksempler på, hvordan du kan finde de rette øvelser:

  • Bestem, hvordan du skal prioritere. Har du brug for hjælp med korttidshukommelsen, til at lære en ny færdighed, øge dit fokus eller forbedre din beslutningstagning? Husk, at dine prioriteter kan ændre sig med alderen og omstændighederne, hvilket kan kræve ændringer af dine planer over tid.
  • Spis ordentligt, få nok søvn og håndtér stress. Ligesom det at spise fed mad og slik kan have en negativ indvirkning på effekten af ​​fysisk træning, kan en ellers usund livsstil reducere fordelene ved et program for hjernegymnastik.
  • Evaluér mulighederne. Teknologien har revolutioneret hjernegymnastikken, hvilket har ført til udviklingen af ​​en række højteknologiske hjernetræningsværktøjer. Der er også en række kommercielle værktøjer til rådighed til overvågning af hjernens funktion. Men for at være effektiv skal hjerneøvelsessystemerne omdannes til forbedringer i den virkelige verden. Led efter systemer, der er interaktive, engagerende, viser fremskridt i dine færdigheder og er designet til at opfylde dine mål og prioriteter.
  • Bliv ved. Ligesom det at gå i fitnesscenter et par gange om måneden ikke er nok til at give dig de ønskede resultater, vil du ikke se forbedringer i den kognitive funktion, hvis du ikke træner din hjerne regelmæssigt. Du har brug for mindst 15 timer per målrettet hjernefunktion over en 8-ugers periode, hvis du vil se en reel forbedring.