mand, surfer, strand, vand, bølger

Tran og dit immunforsvar

Mange af os vil gerne føre en både sund og aktiv livsstil, og det kræver et velfungerende immunforsvar, hvilket er essentielt for et godt helbred.

Mange af os vil gerne føre en både sund og aktiv livsstil, og det kræver et velfungerende immunforsvar, hvilket er essentielt for et godt helbred. 

Tran er naturligt rig på D-vitamin. D-vitamin et af de næringsstoffer der bidrager til at opretholde et velfungerende immunforsvar. Vores kroppe kan producere D-vitamin gennem en proces i vores hud, når vi opholder os i solen og huden eksponeres for solens stråler. Vi får også D-vitamin ved at spise fx. fede fisk, æg og smør. Desværre oplever vi på den nordlige halvkugle, at vi ofte ikke får nok sollys i løbet af vinterhalvåret og ikke får nok at de fødevarer, der indeholder D-vitamin. Derfor anbefales det af Fødevarestyrelsen, at man tager tilskud af D-vitamin fra oktober til april. Det er derfor en god idé at tage et Möller’s omega-3 kosttilskud, der netop indeholder D-vitamin. 

Tran er også en naturlig kilde til A-vitamin. A-vitamin spiller ligesom D-vitamin også en rolle for immunforsvaret*. Udover vitaminer finder du naturligvis næringsstofferne EPA og DHA, som er omega-3 fedtsyrer, der udgør vigtige byggesten i alle kroppens celler. Du skal jævnligt indtage Omega-3 fedtsyrer gennem kosten og du kan yderligere supplere med kosttilskud, 

*) Vitamin D og A bidrager til en normal funktion af immunforsvaret.