möllers, hjernetræningsspil, 16-9

Hjernetræningsspil for hele familien

For at opretholde en kvik hjerne er det vigtigt at udfordre den fra tid til anden. I denne artikel kan du finde inspiration til sjove hjernespil til hele familien.

For at opretholde en kvik hjerne er det vigtigt at udfordre den fra tid til anden. I denne artikel kan du finde inspiration til sjove hjernespil til hele familien.

Hjernetræningsspil

10 ting

Saml familien og find forskellige ting – en eller to pr person, afhængigt af hvor mange i er. En af jer vælger en genstand og skal så illustrere ti forskellige ting, som denne genstand kan bruges til. Hvis du f.eks. får tildelt en fluesmækker, kan du illustrere følgende ti ting, den kan bruges til: tennisketcher, golfkølle, vifte, trommestik, violin, skovl, mikrofon, bat, stafet og åre. Derefter er det den næste person med en ny genstand. Alt kan bruges i dette spil.

Rollespil med børnene

Et godt eksempel på rollespil du kan lege med dine børn, er at efterligne en dag i skolen. For at udfordre barnet kan du lade ham / hende være lærer og de voksne kan være eleverne. Læreren kan give opgaver og give karakterer på lektier. “Læreren” må muligvis beskæftige sig med elever, der ikke er særlig artige. Denne type aktivitet gør det muligt for barnet at tilpasse sig til nye omgivelser, interagerer på alternative måder for at opbygge nye kognitive veje. Derudover får du chancen for at mødes med dine børn på en ny og sjov måde.

Sorter blokke efter farve og form

Med denne type puslespil bliver du virkelig testet og får brugt hjernen. Dette spil indebærer sortering af blokke efter farve og form. For eksempel bør barnet eller den voksne sortere alle blokkene op i forskellige bunker alt efter farve og form. Denne type spil gør det muligt for barnet at forstå, hvordan tingene fungerer. Man kan tage dette et skridt videre ved at lade børnene tage opvaskemaskinen og sortere bestikket i skuffen eller sortere tøjet efter farve.

Visualisering med motivkort

Placer kort med forskellige motiver rundt om i hjemmet, og efter et stykke tid kan du spørge børnene, hvor et bestemt kort er placeret. For eksempel “hvor kan jeg finde et kort med et billede af en elefant?”. Denne type spil vil stimulere barnets hukommelse. Husk at ændre kortene efter et par dage.

Puslespil og brætspil

Her er det bare at finde alle brætspillene frem fra gemmerne og så gå i gang. Denne type spil er sjovt for hele familien, mens det virkelig udfordrer hjernen.

Ordtest

Ved at udfordre dine børn til en ugentlig ordtest, vil du samtidig udvikle deres ordforråd. Lær dine børn et nyt ord hver dag og dens betydning, og i slutningen af ugen kan du arrangere en ordtest baseret på de ord, som barnet har lært gennem ugen.

Ordleg

Skriv så mange ord med samme forbogstav ned som muligt, inden for to minutter. Prøv fx først med bogstaver som M, T og K, eller udfordre dig selv med O eller Æ.

Hjernetrænings spil-app

Der er mange forskellige apps til at udfordre hjernen og teste de forskellige dele for at udvikle og forbedre de forskellige aspekter. Alt fra sudoku-spil til quizzer eller farvelægning af billeder er alle apps, der hjælper med at holde din hjerne hurtig og koncentreret.