möller´s tran citron, miljø, strand

Sådan vælger du det rigtige omega-3 tilskud

Hvis omega-3-produkterne skal have de positive effekter, du forventer at få fra omega-3-fedtsyrer, skal der opfyldes tre kriterier.

Hvis omega-3-produkterne skal have de positive effekter, du forventer at få fra omega-3-fedtsyrer, skal der opfyldes tre kriterier.

1 gram omega-3 om dagen

For at opnå de gavnlige effekter skal du dagligt indtage 1 gram omega-3. Der kan være store forskelle på Omega-3-indholdet i forskellige Omega-3-produkter. Nogle kilder til Omega-3 indeholder naturligt mere end andre.

Kilde: Hjerteforeningen

Tjek selv: Kig på pakken eller flasken for at se, hvor meget Omega-3 produktet indeholder per daglige dosis.

Den rigtige type omega-3-fedtsyre

Omega-3 er en fællesbetegnelse for en gruppe af fedtsyrer. Nogle af disse fedtsyrer har beviste, positive helbredsfordele. Derfor er det vigtigt at vælge de produkter, som giver dig de Omega-3-fedtsyrer, der rent faktisk har en dokumenteret effekt. Dette gælder især DHA og EPA.

Tjek selv: DHA og EPA er kun forekommende i Omega-3 fra havlivet, hvilket betyder, at Omega-3 fra kornsorter, frø og planter ikke opfylder disse kriterier. Ansvarlige producenter angiver på pakken, hvor meget af disse to typer Omega-3-fedtsyrer deres produkter indeholder. Hvis DHA eller EPA ikke er nævnt på pakningen, er det sandsynligt, at produktet ikke indeholder disse typer.

Naturlig form

Selvom Omega-3 findes i naturen, er det også muligt at producere Omega-3 i en kunstig eller syntetisk form, det såkaldte etylester. Vi anbefaler, at du vælger produkter, der indeholder Omega-3 i sin naturlige form: triglycerider eller fosfolipider.

Tjek selv: De videnskabelige navne på Omega-3’s naturlige former er triglycerider og fosfolipider. Det kan være svært selv at tjekke det, men nogle producenter angiver informationen på pakningen. Derudover kan du ringe til leverandøren og spørge dem.