Möller's Danmark Trankapsler produkt og miljøbillede

Nye anbefalinger om D-vitamin fra Fødevarestyrelsen

Tager du i forvejen et tilskud fra Möller’s hver dag? Så er du godt dækket ind på D-vitamin. For Fødevarestyrelsen anbefaler nu, at alle som udgangspunkt bør tage et tilskud af D-vitamin i vinterhalvåret – det vil sige i perioden fra oktober til april.

Tager du i forvejen et tilskud af Möller’s Tran eller Möller’s Trankapsler hver dag? Så er du godt dækket ind på D-vitamin. For Fødevarestyrelsen anbefaler nu, at alle som udgangspunkt bør tage et tilskud af D-vitamin i vinterhalvåret – det vil sige i perioden fra oktober til april.  

Her kan både børn og voksne med fordel tage et tilskud fra Möller’s. Alle Möller’s produkter indeholder de anbefalede 10 mikrogram D-vitamin, samtidigt som du får vitamin A og E og din daglige omega-3. 

D-vitamin dannes når huden kommer i kontakt med solen 

Størstedelen af det D-vitamin vi har i kroppen dannes i huden ved kontakt med solen. Det er derfor Fødevarestyrelsen kun anbefaler D-vitamin tilskud i vintermånederne, hvor vi i Danmark får meget lidt sol.  Derudover kan du få D-vitamin fra fede fisk, æg, grønne grøntsager og kød, men ikke i mængder der er nok til at dække vores daglige behov året rundt. 

Anbefaling om D-vitamintilskud til voksne og børn fra 4 år 

Fødevarestyrelsen anbefaler, at alle voksne og børn fra 4 år tager et kosttilskud med 5-10 mikrogram vitamin D i vinterhalvåret (fra begyndelsen af oktober til og med april). 

Anbefaling om D-vitamintilskud til spæd- og småbørn under 4 år 

Sundhedsstyrelsen og Fødevarestyrelsen anbefaler at give spæd- og småbørn et forebyggende D-vitamintilskud på 10 mikrogram dagligt hele året, fra 2 uger og indtil 4 år. Hvis forældrene giver barnet en børnevitaminpille, skal barnet ikke samtidig have D-vitamin tilskud. 

Anbefalinger om D-vitamintilskud til særlige befolkningsgrupper: 

10 mikrogram D-vitamin dagligt hele året anbefales til: 

  • Gravide 
  • Børn og voksne med mørk hud 
  • Børn og voksne som bærer en tildækkende påklædning om sommeren 
  • Personer, som ikke kommer udendørs til daglig, eller som undgår sollys 

 
20 mikrogram D-vitamin dagligt kombineret med 800-1000 mg calcium hele året anbefales til: 

  • Personer over 70 år 
  • Personer i plejebolig og hjemmepleje, uanset alder 
  • Personer i øget risiko for knogleskørhed, uanset alder 

Læs evt. mere om anbefalingerne på Fødevarestyrelsen hjemmeside.